Peter Douglas

Peter Douglas

Peter Douglas wist met zijn perfecte personificatie van Frank Sinatra in 1987 de onbetwiste winnaar van de “Soundmixshow” te worden! Bijna 8 miljoen kijkers waren getuige van deze unieke performance, die hij sindsdien nog steeds uitvoert!

Peter Douglas was geboren! De ongekende vocale gelijkenis tussen Douglas en Sinatra werden het gesprek van de dag en spreekt nog steeds tot de verbeelding. Inmiddels timmert Peter Douglas al ruim 35 jaar aan de weg en is hij nog steeds vol passie met zijn vak bezig!

Zijn wereldhit Stars on Frankie”, bracht hem van New York tot Tokio en daartussen! Zo raakten ook België en Duitsland in de ban van de “New Blue Eyes”. Het “Knokke Star Festival” roemde hem om zijn vocale kwaliteiten en stijlvolle presentatie. Onze Oosterburen zaten aan de buis gekluisterd bij zijn gastoptredens in de televisieshows van Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl.

En heel bijzonder, op 12 december 1996 werd hij uitgenodigd door de familie van Frank Sinatra en zong hij in New York op het 81e verjaardagsfeest van “The Maestro Himself”!

Dat de koek nog lang niet op is bewijst hij door in 2024 samen met het BOSCO jazz & pop orhestra mee te doen aan het SBS6 programma “The Tribute-Battle of the Bands”! Hij eindigde op een verdiende vierde plaats en mag dit jaar de vier ZIGGO shows openen! Een theatertour en een concert in het Amsterdamse Concertgebouw zijn het gevolg van zijn deelname aan het goed bekeken televisieprogramma!

Zijn indrukwekkende carrière heeft hem gemaakt tot wat hij vandaag de dag is, hij is een entertainer van de bovenste plank met een schat aan ervaring en een dijk van een stem én hij is als solist bij ons te boeken en kan evt. ook geboekt worden met andere solisten! Wij hebben voor hem een divers en  groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Peter Douglas ©Persfoto

Peter Douglas ©Persfoto