Renée van Wegberg

Renée van Wegberg

Renée van Wegberg is zangeres en musicalactrice en geboren en getogen in het Limburgse Horst.

In 2001 behaalde Renée een finaleplek in de Soundmixshow met haar imitatie van Celine Dion. Vervolgens won ze in 2004 het programma Sterrenjacht en daarmee ook de titel: “Hét zang en dans Multi-talent van Nederland”!  Ze zong in 2005 samen met Dennis ten Vergert in de finale van het Nationale Songfestival met het duet “One Look”. In 2007 studeerde ze af met haar eigen theatervoorstelling “Glory and consequense” aan het Rotterdams conservatorium.

Iedereen kent haar van televisie- en andere bekende theatersuccessen, zoals “de vertolkster van Liesbeth List” in Liesbeth de Musical, waarin Renée Liesbeth zelf tot tranen weet te roeren! Zij krijgt lovende kritieken voor haar performance.

Ook is zij bekend van theatersuccessen zoals o.a.: “Annie”, “Ozzy”, “Urinetown”, “Musicals in Ahoy”, “We Will Rock You”, “Joseph”, “De Man Die Het Wist”, “Tick Tick Boom”, “Musical Awards Gala”, vertelster in de musical “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”, de rol van Elphaba, de groene heks in de hitmusical “Wicked”. Renée is ook te horen op de kinder-cd “Superguppie Zingt” en de single “Als je iets kan doen”. Ook heeft ze meerdere trance-nummers ingezongen die op verzamel-cd’s te vinden zijn.

Renée treedt veel op met orkesten en bands. Ze was eerder solist bij het 25 jarig jubileumconcert voor Koningin Beatrix op het Malieveld in Den Haag en ze toerde door China met het orkest Symphonic Impulse.

Zij is bij ons als zangeres te boeken. Ook een mooie samenwerking met bv. René van Kooten is mogelijk (zie filmpje). Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Renée van Wegberg ©Mischa Muijlaert

Renée van Wegberg ©Janey Van Ierland, 2011