Renée van Wegberg

Renée van Wegberg

In 2001 behaalde Renée een finaleplek in de Soundmixshow met haar imitatie van Celine Dion. Ze won in 2004 het programma Sterrenjacht en daarmee de titel “hét multi-talent van Nederland”.

Opleiding: Renée studeerde in 2007 af aan Muziektheateracademie aan het Rotterdams conservatorium. Kreeg zangles van o.a. Alberto ter Doest en Gé Titulaer. Volgde workshops bij Mary Hammond, Stanley Burleson, Frans Ehlhart en Vincent van Warmerdam. Kreeg zang- en spellessen van o.a. Dave Clemmons en Barbara Marchant tijdens een studiereis in New York.

Theater: Ze speelde Grace Farell in Annie in De Efteling, herfst 2006 tot voorjaar 2007.
In 2008 vertrok ze naar We Will Rock You in Köln en speelde regelmatig de rol van Ozzy. In de productie Joseph vertolkte ze de rol van Vertelster. In seizoen 2010-2011 toert ze met Urinetown door het alnd als Lot Kleinhart.

Televisie: In 2001 behaalde Renée een finale plek in de Soundmixshow met haar imitatie van Celine Dion. Ze won in 2004 het programma Sterrenjacht en daarmee de titel “hét multi-talent van Nederland”. Ze won hiermee een rol in een musical van Joop van den Ende Theaterproducties. In februari 2005 nam Renée deel aan het Nationale Songfestival en behaalde een finaleplaats. Renée was één van de solisten tijdens Musicals in Ahoy’ 2006.

Overig: In april 2005 verleende ze haar medewerking aan het jubileumconcert voor Koningin Beatrix op het Malieveld in Den Haag.. Renée is te horen op de kinder-cd “Superguppie Zingt” en de single “Als je iets kan doen”. Ook heeft ze meerdere trance-nummers ingezongen die op verzamel-cd’s te vinden zijn.

Begin 2007 presenteerde ze voor het eerst haar eigen werk met de EP “You’ll find Me” en met Kerst de single “On Christmas Day”.Eind 2007 vertrok ze met Symphonic Impulse voor een tournee door China. Verder verzorgt ze veel solo-optredens met (harmonie-)orkesten, gelegenheidsbands en met orkestband.

Onze ervaring met Renée: elke performance krijgt een uitdrukkingskracht die je alleen maar kunt verwachten van deze gelauwerde vakvrouw als Renée van Wegberg.


Persfoto, © Janey Van Ierland, 2011