Sharon Kips

Sharon Kips

Sharon Kips werd bekend in 2007 toen zij de eerste editie van X-factor won!

Dit jaar in 2023 deed Sharon mee aan het tweede seizoen van “Better Than Ever” waar ze indruk maakte met haar vertolking van Omarm van Bløf! Sharon is nu 39 jaar oud, en is echtgenote, moeder, zangeres en geeft les aan leerlingen op haar eigen zangschool.

Sinds 2007 heeft ze 5 albums opgenomen: “Tien” en “Love will bring you home” hadden een hoog popgehalte. Bij “Amazing Grace”, “Groei”en “Onvoorwaardelijk” koos zij voor het vertellen van een verhaal.

In 2010 werd ze benaderd om mee te doen aan Popstars als “Mystery Popstar”, zij eindigde hierbij op de derde plaats!

Sharon treedt regelmatig op als gastsoliste bij orkesten en koren. Van gelegenheidsorkesten voor een volkskerstzang in bijvoorbeeld het Dolfinarium in  Harderwijk tot zingen met het Metropole Orkest tijdens het 45-jarig jubileum concert van Elly en Rikkert in een uitverkochte Carré in Amsterdam .

Daarnaast heeft zij meerdere malen samengewerkt met het Cape Town Philharmonic Orchestra in het Artscape Theatre in Kaapstad (Zuid-Afrika).

Ook heeft ze als gastsolist gewerkt met diverse orkesten, brassbands en koren. Zij zingt regelmatig bij Jubileumconcerten, Oranje-, Passion- en Kerstconcerten.

Sinds 2017 werkt zij mee aan de “Matteus Passie” waarbij zij samen met “Musica Extrema” te zien is in verschillende theaters van Nederland met deze mooie hertaling van Jan Rot van de klassieke Matthäus Passion!

Wil je een mooie avond met een fantastische zangeres, Sharon Kips is bij ons te boeken als gastartieste op je hafabra concert! Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan passende arrangementen, in overleg is er veel mogelijk!

Sharon Kips ©Diana Nieuwold

Sharon Kips ©Persfoto