Simon Feenstra

Simon Feenstra

Simon Feenstra is een veelgevraagde artiest op verschillende podia!

Hij heeft door Europa getoerd met Giorgio Moroder, componist en zanger, en bekend van hits van Donna Summer en vele andere bekende popartiesten! Als backing vocalist reisde Simon langs vele Europese arena’s met de show “Elvis-Live on Screen Feat” met Priscilla Presley. Ook maakte hij met zijn coverband “Round About Now” furore als huisband van RTL 4’s The Big Music Quiz!

Naast het zingen geeft Simon momenteel ook met veel plezier les op de artiestenopleiding MBO Deltioncollege te Zwolle.

Hij is geboren in het dorpje Burgum in Friesland, al heel snel deed hij mee aan de lokale playbackshows, waar hij meteen uitblonk, omdat hij uit volle borst mee zong! Na zijn opleiding studeerde hij af aan het conservatorium met een 9,5 én met onderscheiding!

Hij scheef altijd zijn eigen liedjes, diverse theateroptredens, jazz en pop-optredens volgden. In 2013 kwam zijn eerste album uit “Speak Out”, dit album heeft 6 weken in de album top 40 gestaan.

Zijn stem doet denken aan Stevie Wonder, zijn roots, de jaren 70 met Marvin Gaye en de muziek van Michael Bublé maakt Simon tot een eigentijdse combinatie.

Simon Feenstra is bij ons te boeken! Wij hebben  een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Simon Feenstra ©Anne van Gelder

Simon Feenstra ©Michel Cupido

Simon Feenstra ©Nienke de Groot