Stanley Burleson

Stanley Burleson

Stanley Burleson is een showman pur sang. Met zijn geweldige podium-performance, zijn warme stem en zijn enorme danskwaliteiten weet hij zijn publiek feilloos te bespelen!

Stanley bouwde een imposante carrière op met hoofdrollen in vele musicals, wat begon met “The Cats” in Carré, vervolgens “Evita“, “Les Misérables“, “Miss Saigon“, “Elisabeth“, “Beauty and the Beast“, “Fosse“, “3 Musketiërs“, “Musicals in Concert” en “From Sammy with Love”!

De musical “From Sammy with Love” vertelt het verhaal van Sammy Davis Jr. in de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Sammy Davis Jr. werkte samen met Frank Sinatra, Dean Martin en was bevriend met Elvis Presley.  Hij speelde in talloze musicals, films en tv-series en  had hits met “The Candy Man” en “Mr. Bojangles“.

In 2018 ontving Stanley zijn 4e Musical Award voor zijn rol in “From Sammy with Love”. Zijn vertolking van “Mr. Bojangles” is legendarisch!

Stanley deed de choreografie & regie van o.a. tv programma’s van Karin Bloemen, John Kraaykamp Musical Awards Gala en een filmpje van Paul de Leeuw. Ook verzorgde hij  de choreografie voor theaterprogramma’s o.a. “La Bloemen“, “Dancing Queens“, “Musicals in concert“, “Musicals in Ahoy” en “Ciske de Rat“.

In diverse televisieseries speelde Stanley gastrollen, o.a. in “Baantjer“, “Mijn dochter en ik” en “Spangen“. Ook heeft hij tekenfilms ingesproken o.a. Mulan, Ice Age, Anastasia, The Princess and the frog en Puss in Boots!

Wij werken al jaren graag samen met Stanley Burleson.

Wij hebben samen met Stanley een veelzijdig programma samengesteld met bekende toppers uit diverse films en musicals. Wij hebben hiervoor een divers repertoire en passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Persfoto