Sterre Koning

Sterre Koning

Sterre Koning begon haar zangcarrière al op 9-jarige leeftijd. Ze zong als solist in het “Kinderen voor Kinderen” koor. Ze vertegenwoordigde Nederland met de groep “Kisses” tijdens het Junior Eurovisie Songfestival 2016 én ze bereikte in 2018 de halve finale van “The Voice Kids”.

Sterre is geboren en getogen in Gelderland, heeft een eigen thuisstudio waar ze meters kan maken om te schrijven en te zingen. Na schrijfsessie met o.a. Jaap Kwakman, Judy Blank en JP Hoekstra heeft ze een stapel zelfgeschreven songs klaar liggen om gehoord te worden.

Sterre is in 2019 winnares geworden van “Nickelodeon Kids Choice Awards” voor aanstormend talent Nederland en België.

Ze heeft in 2019 diverse tv-programma’s en evenementen gepresenteerd  zoals o.a. het Tina Festival, het Nickelodeon Familie Festival, het Hip voor Nop event met Anne-Mar Zwart en het RTL event “Later Als Ik Groot Ben” samen met Jochem van Gelder.

Ze was als actrice te zien met een hoofdrol in “De Tatta’s”, deze film heeft inmiddels de “Gouden Kalf ” van het publiek ontvangen, omdat het de best bezochte Nederlandse film van 2023 was. “Tatta’s 2” is bekroond met een platina film.

Ze heeft gastoptredens verzorgd met o.a. Suzan en Freek en Matt Simons, en was 5x gastartiest in de theatertour van Dennis van Aarsen met Bigband.

Dat haar muziek een eigen podium krijgt en veel mensen bereikt staat hoog op haar wensenlijstje. Een tour met haar eigen band o.l.v. songwriter en muzikant Wessel van Deursen zou het ultieme zijn.

Sterre is bij ons als gastartiest op je hafabra concert te boeken!

Vanzelfsprekend hebben wij een groot repertoire aan passende arrangementen, in overleg is er veel mogelijk!

Sterre Koning ©Persfoto