Vera Mann

Vera Mann

Vera Mann is een Vlaamse zangeres, actrice en musicalster!

Zij werd in 1991 bekend door de rol van “Eponine” in Les Misérables en vervolgens in 1994  als “Eliza Doolittle” in “My Fair Lady”! Ook speelde en zong Vera rond 2000 in een solo voorstelling over “Prinses Diana” in diverse theaters! Al snel volgden de vele diverse musicals waar zij haar bijdrage aan heeft geleverd, zoals o.a. “Mrs. Lovett” in “Sweeney Todd”,  “Peter Pan”, “Evita”, “Mamma Mia”, “Dik Trom” en nog vele andere.

Haar eerste cd, “Nooit Geproefd”, kwam in 1993 uit!

Vera heeft veel op het toneel gestaan, ze heeft meegespeeld in bekende tv-series zoals o.a. “Baantjer” en “Hartslag”, ook heeft ze meegedaan aan “Wie is de Mol”!

Het bekende “Nog één kans”, de titelsong van Vrouwenvleugel heeft Vera ingezongen.

Vera heeft in de loop der jaren meerdere prijzen in de wacht gesleept, zij heeft 4x de “John Kraaijkamp Musical Award” gewonnen, 2x de “Vlaamse Musical Award” en een “Musical Award” in 2017 voor de beste vrouwelijke hoofdrol in “Sweeney Todd”.

Tijdens het “Musical Award Gala” in 2003 mocht Vera “New York New York” zingen voor “Liza Minnelli”, een grote eer aldus Vera!

Ze heeft gezongen bij de concertenreeksen; Bij de ode aan “Ramses Shaffy”, “Sinatra’s Songbook”, “In de schaduw van Brel” en bij diverse orkesten zoals o.a. het “Metropoolorkest” en het “Rotterdams Philharmonisch Orkest”.

Vorig jaar in 2021 heeft Vera samen met het “Noord Nederlands Orkest” in Groningen een hommage gebracht aan “Leonard Cohen”, dit alles onder leiding van “Dirk Brosée”.

Dit jaar is Vera te bewonderen in de Nederlandse Theaters met haar show: “Vera Mann Goesting”, hierin verteld zij over haar leven en zing zij bekende muziek van o.a. Stef Bos, Raymond van het Groenewoud en Michel Legrand.

Wil je Vera als gastartieste op je hafabra concert, zij is als zangeres bij ons te boeken! Vanzelfsprekend hebben wij voor haar een groot repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Vera Mann ©Robin Kamphuis

Vera Mann ©Louis Neefs Producties