Wieneke Remmers

Wieneke Remmers

Wieneke Remmers is al jaren bekend in de musicalwereld, op dit moment is zij “Rosie” alternate Donna in “Mamma Mia”!  

Op het Fontys conservatorium in Tilburg studeerde zij Muziektheater en kreeg zij les van Edward Hoepelman, ook volgde zij hier de dansacademie. Na haar studie speelde zij in bijna 20 musicals/voorstellingen en is zij meerdere malen genomineerd voor een Musical Award.

Wieneke heeft veel ervaring en heeft gezongen op verschillende concerten met harmonie-fanfare orkesten!

In 2000 was zij te zien in een ensemble bij de bekende musical “Oliver”, ook was zij in deze tijd te zien in de musical “de Efteling Sprookjesshow” en werkte zij in verschillende rollen samen met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

In Doornroosje was zij de “Goede Fee” en in 2005 was zij “Blonde Greet” in “De Jantjes”, waarvoor zij een Musical Award, de beste vrouwelijke hoofdrol ontving!

Vanaf 2006 was zij in diverse musicals te zien, o.a. in “Annie”, “Op zoek naar Evita”, “Rembrandt”, “Pinokkio”, “The Sound of Music”, “Sonneveld”, “Hairspray”, “Into the Woods”, “Toon”, “Hij gelooft in Mij”, “Nonsens”, “The Wiz”, “Schuld Thrillermusical”, “De Sprookjessprokkelaar”, in “The Prom”, in “Titanic”, en zij trad op met Tony Neef en Rolf Koster met “Heidi und die Heino’s” en nog veel meer.

Ze speelde mee in verschillende tv-series, zij was de moeder van Zoë in de tv-serie “Zoë en Silos”, ze speelde gastrollen in “A’dam E.V.A.”, “Flikken Maastricht”, in “GTST”, “Flikken Rotterdam en in de “Eindmusical”, ook was zij te horen in talloze radio- en tv-commercials.

Zij is 4 keer genomineerd voor een een John Kraaijkamp musical award!

Wieneke is zeer veelzijdig, qua repertoire kan je denken aan musical muziek, maar ook muziek zoals “Hij gelooft in mij” (Andre Hazes repertoire) en muziek van Toon Hermans.

Ook is zij inzetbaar voor divers “poprepertoire”, zoals bv. de muziek van Donna Summer “Last Dance” en zie ook bv. https://www.instagram.com/tv/CAICFM8lxM3/

Het is mogelijk repertoire af te stemmen voor een format, een concert meer gericht op kinderen, denk aan haar ervaring in Pinokkio, de Efteling Sprookjesshow en Doornroosje etc.

Zij kan ook samen met andere artiesten en/of musicalcollega’s een mooi optreden neerzetten!

Wieneke is bij ons als zangeres te boeken! Wij hebben voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Wieneke Remmers ©Persfoto