Willeke Alberti

Willeke Alberti

Wie kent Willeke Alberti niet…

De duetten met haar vader Willy Alberti, de solo singles Norman, Sei Rimasta sola en in 1963, Spiegelbeeld. Het nummer haalde de eerste plaats op de hitparade en levert Willeke haar eerste gouden plaat op!

Ze wint het Knokke-festival, een tweede gouden plaat, een Edison etc.

In 1987  “Samen Zijn” en de LP/CD “Vrienden voor Altijd”. Samen met Paul de Leeuw in 1992 opnieuw een gouden schijf voor het lied Gebabbel en de CD ’n Beetje Mazzel met o.a. de hits Ome Jan en Het Wijnfeest wat goed is voor een tweede Edison.

In 2001 richt Willeke de stichting  “De Willeke Foundation” op! In 2008 ontving zij de ‘Majoor Bosshardt Prijs’ voor het liefdadigheidswerk van de “Willeke Alberti Foundation”! Een prijs die Willeke zeer waardeert!

Van 2012 tot 2015 speelt Willeke 300 keer haar rol in “De Jantjes”! Ook toerde ze met haar band met “Zolang er maar liefde is” langs de Nederlandse theaters.

Willeke vierde in 2015 haar 70ste verjaardag in Carré! Haar gasten, Tonny Eyk, André van Duin, Johnny de Mol, Arie Cupé, Jenny Arean en Paul de Leeuw. Ook Willeke’s optreden bij de Toppers in de “Amsterdam Arena” met René Froger, Gerard Joling en Jeroen van den Boom was een groot succes. Voor haar een grote verrassing “De glimlach van een kind”mocht ze hier zingen in duet met zoon Johnny de Mol!

In 2016 twee nieuwe nummers: “Overdag Karel” wat het themalied van de Gay-Pride van 2016 werd, en Lachen, Beetje Huilen wat zij samen met Mart Hoogkamer zong. Ook deed zij dit jaar mee aan Beste Zangers…

In maart 2017 staat Willeke in de Ziggodome met Holland zingt Hazes en in april bij de Koningsnacht in de RAI.

Willeke Alberti is bij ons als zangeres te boeken. Vanzelfsprekend hebben wij een groeiend repertoire aan arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Willeke Alberti©Patricia Steur