Yves Berendse

Yves Berendse

Yves Berendse is een Nederlandse zanger en werd geboren 29 oktober 1993 te Haarlem.

Op zijn achttienjarige verjaardag werd er door zijn ouders een surprise party georganiseerd in zijn stamcafé de Klikspaan. Diverse artiesten traden deze avond voor Yves op. Die avond pakte hij zelf de microfoon en als surprise voor zijn ouders zong hij zelf een aantal nummers. Vanaf dat moment trad hij wekelijks op in zijn stamcafé met diverse covers wat varieerde van repertoire van Gordon, René Froger, van Guus Meeuwis tot Tom Jones.

Hij nam met succes deel aan diverse Talentenjachten waardoor het voor hem nog duidelijker werd zich te gaan richten op muziek! Hij treed inmiddels op in het hele land. Ool in Spanje, Ibiza en Curacao is hij een veel gevraagde zanger.

In 2016 tekende hij een platencontract bij Dino Music en zijn single “Zin in Jou” werd meteen een grote hit! Ook ontving hij in dit jaar de Buma Talent Award 2016 als beste nieuwkomer!

Zijn eigen hits, zoals “Zin in Jou“en “Als zij Danst” worden ondertussen luidkeels meegezongen, hij heeft zijn plaats tussen de grote namen volledig verdiend. Begin 2018 verscheen zijn eerste album “Het Einde van het Begin“, dit werd gepresenteerd in een uitverkocht “Tuschinski Theater” in Amsterdam. Eind mei 2019 geeft Yves zijn tweede grote concert, dit keer in een uitverkocht “Caprera“in Bloemendaal.

Yves weet van elk evenement een feest te maken door zijn manier van optreden en zijn swingende setlist. Denk hierbij aan “Ik leef niet meer voor jou“, “Laat me“, “Mag ik dan bij jou” en zijn eigen hits zoals “Zin in jou” etc.

Yves is bij ons als zanger te boeken! Wij hebben voor hem een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Yves Berendse, persfoto